Snelle levertijd 

Eigen fabricage

Volgens NVWA richtlijnen

Karpervissen in de herfst: waar moet je aan denken?

Hoewel andere sporten gerelateerd aan water in de herfst meestal op zijn eind lopen, is dat bij karper vissen zeker niet het geval. Karpervissen in de herfst vraagt echter wel om een andere aanpak dan dat je dat in andere seizoenen zou doen. De wisselende weersomstandigheden beïnvloeden immers het natuurlijk overlevingssysteem/biologische klok van de karper om zich te gaan voorbereiden op de winter. Natuurlijk vraagt dit ook om de juiste aanpak voor de visser zelf. Hoe kies je in de herfst nu de beste stek? En welke boilies kun je het beste gebruiken? Gebruik je ogen en blijf turen. Ze geven zich meestal net in het donker of voor het licht worden prijs.

herfst-boilies

Het kiezen van de juiste stek voor karpervissen in het najaar

Het kiezen van de juiste stek is bij karpervissen altijd belangrijk, maar het is wel ieder seizoen anders. Waar je in het voorjaar/zomer juist beter op ondiepe plekken kunt gaan zitten, is het bij karpervissen in de herfst zaak om de diepere stekken te zoeken. Net achter een talud of een gebied waar veel natuurlijk voedsel te vinden is (bijvoorbeeld bij wier of kleibodems). Daarnaast is het raadzaam om op de windkant te vissen. Door de wind die in de herfst vaak hard waait, zit er meer beweging in het water. Hierdoor zit er meer zuurstof en meer voedseldeeltjes in het water. Wanneer je op de windkant gaat zitten, komt de karper dan ook als vanzelf naar je toe.

Welke boilies in de herfst?

In de herfst kun je in principe dezelfde karper boilies gebruiken als de rest van het jaar. Uiteindelijk gaat het om vertrouwen in je aaskeuze. Wel is het zo, dat sommige boilies voor betere resultaten zorgen dan anderen. De zogenoemde herfstboilies zijn eiwitrijk en voedzaam. Hierdoor help je de karpers een energiereserve op te bouwen welke ze nodig zullen hebben in de winter. Wanneer je precies wilt weten welke boilies in de herfst het beste tot hun recht komen, dan kun je dat het beste vragen aan één van de experts van Boilie Discounter. Zij kunnen je precies vertellen welke boilies in welke situatie het beste zijn.

In de herfst kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de volgende boilies:

Een voerstek aanleggen met herfst boilies

Een voerstek aanleggen met herfst boilies kan helpen de visprestaties te verbeteren. Veel voeren is in de herfst echter niet nodig. Begin dan ook eerst met licht voeren en bouw dit langzamerhand op wanneer resultaat uitblijft. Door consequent, maar niet teveel tegelijk te voeren, met bijvoorbeeld een boiliemix, zorg je dat de karpers op je stek blijven hangen. Hier kun jij dan je slag uit slaan. Een andere tip is om onopvallend aas te gebruiken aan je haak. Hierdoor lijkt het één geheel met de omgeving en roept het geen argwaan op. Ze worden immers vanaf winter tot voor de herfst belaagd met kleuren en fluor pop ups. Een andere optie die voor extra vertrouwen kan zorgen is om de boilies extra aantrekkelijk te maken met een dip,liquid of smaak. Karpers zijn in de herfst bezig met hun voorbereiding op de winter en zullen dan ook gretig op zoek zijn naar voedsel. Het liefst vreten ze zich helemaal vol zodat ze voldoende reserve hebben voor de winter. Door het voedsel zo aantrekkelijk en divers mogelijk te maken, maak je het de karpers makkelijker het te vinden.

Voedingsrijke boilies tijdens karpervissen in de herfst

Doordat het water in de herfst afkoelt, is er ook een behoefte aan een andere soort boilie. Karpers zijn nu immers op zoek naar veel, vullend voedsel. De boilies met vismeel zijn in deze periode het meest effectief. Deze boilies bevatten veel goede voedingswaarden en hebben een diepe aroma die de karpers lokt. Denk bijvoorbeeld aan de Super Krill, Zalm of RR tuna Boilies. Dit zijn echte toppers als het aankomt op herfst boilies. De squid boilie en de monster crab horen hier ook bij.

Voedingsrijke boilies zorgen in de herfst voor het beste resultaat:

Karpervissen onder alle weersomstandigheden

Hoewel de herfst meestal niet de fijnste periode is om buiten te zijn, is het wel een erg goed idee om te gaan karpervissen in de herfst. Juist de ruige weersomstandigheden zorgen ervoor dat de karpers goed uit het water te vissen zijn. Een lagedrukgebied met wind en regen is de perfecte combinatie voor het karpervissen. Zorg dan ook dat je die momenten pakt om eropuit te trekken. Let wel op dat je je goed voorbereid als je in deze periode gaat vissen. Doe je dit niet dan kun je nog wel eens, sneller dan verwacht, van een koude kermis thuiskomen. Het belangrijkste is om je warm aan te kleden, het liefst met laagjes. Zorg daarnaast voor de juiste gear en de juiste voeding. En uiteraard is het kiezen van een goede stek ook erg belangrijk. Wanneer je rekening houdt met al deze factoren, dan zul je gegarandeerd succes hebben tijdens het karpervissen. Wie dat laatste stukje puzzel gebruikt door in het donker te verkassen na een springende vis wordt vaak beloond.

karpervissen-herfst

Worden de dagen kouder? Deze boilies zijn het beste tijdens koude herfstdagen:

Tips voor karpervissen in het najaar

  • Zoek de diepere stekken en voer daar licht en met regelmaat
  • In de herfst is vissen op de windkant erg effectief
  • Gebruik de juiste voeding voor deze periode voor jezelf en voor je vriend, de karper
  • Kleed je warm aan zodat je aangenaam aan de waterkant kan zitten
  • Ga met ruig weer op pad, dan vang je het meest
  • Blijf zelf droog, warm en op alles voorbereid
  • Zorg voor goede verlichting

Neem contact op voor meer informatie

De beste herfstboilies van hoge kwaliteit koop je natuurlijk bij Boilie Discounter. Heb je vragen over de boilies die wij verkopen of ben je op zoek naar nog meer handige tips voor het gebruik? Neem dan gerust contact met ons op of spreek de Members erop aan. Onze experts kunnen je alles vertellen over de verschillende soorten boilies, waardoor jij altijd goed voorbereid op pad gaat. Wil je juist weten welke boilies je in de rest van het jaar moet gebruiken? Lees dan eens ons artikel over karpervissen in de zomer en karpervissen in de winter.

Snelle levertijd 

Eigen fabricage

Volgens NVWA richtlijnen