Snelle levertijd 

Eigen fabricage

Volgens NVWA richtlijnen

Karpervissen in het voorjaar: wat moet je weten?

Wanneer het voorjaar weer aanbreekt, trekken we met zijn allen massaal naar buiten. Het zonnetje en de temperatuur zorgt ervoor dat het buiten weer beter vertoeven is. Niet alleen voor ons wordt het weer aangenamer, ook voor de karpers. Doordat de karpers langzaam weer actiever worden en op zoek gaan naar voedsel, kan het karpervissen in het voorjaar weer beginnen. Welke boilies zijn het beste voor deze periode? En hoe kun je het vissen het beste aanpakken? Dat lees je allemaal in deze blog.

De karpers worden wakker

Het wordt weer warmer en dat betekent ook een stijging van de watertemperatuur. Karpers voelen dit ook aan en worden langzaam weer actiever. Ze gaan weer meer op zoek naar voedsel en dat is dan ook de reden dat dit voor karpervissers de uitstekende periode is om hun visspullen weer tevoorschijn te halen. Het urenlang aan de waterkant zitten wordt weer wat aangenamer en de kans is groter dat je een mooie karper aan de haak slaat.

karper-vissen-voorjaar

Wat is de juiste stek voor karpervissen in het voorjaar

Waar je het in de winter juist van de diepere stekken moet hebben, kun je het in het voorjaar weer wat ondieper zoeken. Het water aan het oppervlak wordt door de zon weer warmer, waardoor het voor de karpers een fijnere plek wordt om te vertoeven. Toch kan het zijn dat als je bij diepere wateren gaat vissen, dat het water nog niet voldoende is opgewarmd. Kies daarom eerst voor de ‘makkelijkere’ wateren (maximaal 2 meter diep). Hier zul je sneller beet hebben dan in de diepere wateren.

Ook als je een beginnend karpervisser bent, kan het helpen om bij deze makkelijkere wateren te beginnen. Je vangt hier namelijk meer karpers, waardoor je sneller leert wat werkt en niet werkt. Deze trucs kun je later ook weer gebruiken als je wel op de diepere wateren gaat vissen.

Volg de zonnestralen

Wil je toch in moeilijker water karpervissen in de lente? Bekijk dan goed welke stek je kiest. Kijk waar de zon voor langere periode op het water schijnt en zorg dat je daar je hengel uitgooit. Het water is hier waarschijnlijk meer opgewarmd dan de rest van het water. Ook houden karpers van beschutting omdat ze zich hier veilig voelen. Ze zullen zich dan ook veelal schuil houden op plekken waar veel beschutting is, denk aan rietkragen, bruggen, lelievelden en overhangende bomen.

Let wel op: Ga je vissen bij deze zogenoemde ‘obstakels’? Zorg dan dat je het wel veilig houdt en de karper zo snel mogelijk weg kunt leiden van het obstakel.

boilieblog

De beste boilies in het voorjaar

Wanneer je denkt aan karper aas in het voorjaar, dan moet je er rekening mee houden dat de karpers weer langzaam aan het opstarten zijn. Ze zijn dus nog niet super actief en zijn rustig aan het rondkijken of er ergens voedsel te halen valt. Welke boilies in het voorjaar het beste zijn? Dan moet je denken aan licht verteerbare boilies met een laag eiwitgehalte. Veel voeren is niet nodig, zeker niet omdat je niet zeker weet of het water wel warm genoeg is en de karpers wel echt op je stek zijn. Karperaas in het voorjaar is het meest effectief als deze een hoge attractiewaarde heeft. Denk hierbij aan boilies met een sterke geur of smaak die langzaam door het water verspreid. Zorg daarnaast ook dat je er rekening mee houdt dat de karpers zich in de zonnige gedeelten vaak aan het oppervlak bevinden. Het is dus belangrijk om zelf ook aan de oppervlakte te blijven. Dit kun je doen met pop-up boilies. Deze zijn erg smaakvol en blijven drijven.

Geschikte boilies voor het voorjaar zijn bijvoorbeeld:

Boilies met hennep doen het ook erg goed als boilies in het voorjaar. Deze boilies bevatten veel oliën, waardoor de karpers gemotiveerd worden tot het zoeken van meer voedsel.

Tips voor het karpervissen in lente

  • Voer niet té veel, het water kan nog te koud zijn
  • Je kunt de hele boilie zoals die uit de zak komt onderverdelen in meerdere maten, denk aan heel tot kruim ervan maken
  • Ga meerdere stekken af om de perfecte stek te vinden
  • Vis op ondiepe stekken en bij rietkragen
  • Kies voor een makkelijk te verteren boilie
  • Volg de zonnige plekken, hier is het water warmer, waardoor karpers er graag zijn
  • Zorg voor een goede (zonne)bril, zodat je de karpers makkelijker kunt spotten en geen last hebt van de schittering van de zon
  • Wees qua kleding voorbereid op verschillende weersomstandigheden, ook in het voorjaar kan het nog aardig koud zijn

Meer weten over karpervissen in het voorjaar? Neem contact op

Wil je de beste boilies voor het voorjaar kopen? Dan ben je bij Boilie Discounter aan het juiste adres. Bij ons vind je verschillende soorten boilies en pellets welke je in verschillende hoeveelheden kunt afnemen. Zo kun je de 1 kg boilies afnemen (bijvoorbeeld om een smaak te proberen), maar ook boilies in 10 kg verpakkingen zodat je meteen een voorraad hebt. Heb je vragen over de boilies of wil je nog meer weten over karpervissen in het voorjaar? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan je graag te woord om je alles te vertellen over de verschillende soorten boilies voor het voorjaar en om je tips te geven over het karpervissen. Ook vertellen we je graag welke boilies voor welk jaargetijde het beste zijn, zodat jij altijd goed voorbereid op pad kunt gaan.

Snelle levertijd 

Eigen fabricage

Volgens NVWA richtlijnen